Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En blandning av blues och soul med Sven Zetterberg

Bluesfestivalen har knappt hunnit plocka undan sina prylar innan det är dags för mer blues i Östersund.

Annons

För alla som gillar blues är Sven Zetterberg ett välkänt namn. Han har bland annat spelat med Telge Blues, Four Roosters och Chicago Express, men även hunnit med att ge ut flera soloalbum varav två har blivit grammisnominerade. Förra året firade han 40 år som liveartist och i och med det tänkte Sven dra ner lite på tempot.

– Jag flaggade för att jag skulle spela mycket mindre framöver, men det var faktiskt som så att folk hörde av sig och blev sura. Så då får man rätta sig efter det och nu spelar jag för fullt, berättar Sven.

I morgon kommer han tillbaka till Östersund och Gamla teatern där han spelat flera gånger tidigare.

– Jag älskar att spela där, det är bra ljud och bra folk, säger han.

Precis som tidigare kommer Sven Zetterberg attspela en blandning av blues och soul.

– Jag spelar många olika stilar, men har bluesen som grund. Det blir även en hel del soul från 60-70-talet, som Otis Redding och Aretha Franklin, och gammal blues från 50-talet. Och lite rockinslag ibland, säger han.

– Jag kommer att spela en bladning av egna låtar och andras låtar. Det ska bli jättekul och är perfekt tajming eftersom vi missade bluesfestivalen, fortsätter han.

Med sig på scen har han the Rockarounds som består av Micke Finell, Calle Brickman, Tommy Cassemar och Ingemar Dunker.

Efter spelningen i Östersund fortsätter Sven Zetterberg och the Rockarounds till Trondheim. I november gör de ett par spelningar med Dave Edmunds och nästa år funderar han på om det är dags för en ny skiva. Om han hinner.