Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En blandning av skräck och komik

Två skådespelare. Åtta karaktärer. Över 40 kostymbyten. Däremellan en blandning av skräck och komik, en del skratt och en del tid till att kolla facebook på mobilen.

Där har ni "Mysteriet Myrna Vep", som spelades på Storsjöteatern i går kväll, i kortfattad form.

Helena Svartling och Åke Arvidsson spelar sina vardera fyra roller med inlevelse och faktiskt en gnutta briljans. Att de kan hålla reda på karaktärernas mimik, kroppsspråk och dialekter i dessa rollbyten som går i rasande fart är mäkta imponerande. Ibland spelar Helena Svartling man och Åke Arvidsson kvinna, de sköter sina "könsbyten" förträffligt och gör att hela pjäsen får en extra twist. Sammantaget är det Svartling och Arvidssons skådespelarinsatser som gör att pjäsen i slutändan får betyg godkänt.

Historien utspelar sig på ett engelskt gods där Lord Edgar lever med sin nya fru Enid. Den gamla frun, som mördades, lever kvar i väggarna - för att inte tala om som ett porträtt på väggen.

Här finns även hushållerskan Jane och vaktmästaren Nikodemus. Kring slottet finns både vargar och varulvar. Och kanske en och annan vampyr. Frågan är bara vem som är vad.

Storyn är stundtals både fyndig och rolig. Men stundtals är den även lite långtråkig och tappar i tempo. Lena Nylén har skrivit denna historia, som hade vunnit lite på att kortas ned på vissa ställen. "Mysteriet Myrna Vep" bjöd på ett par trevliga och mestadels underhållande par timmar, men den lämnade inget bestående intryck.