Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag på Östersunds Motorstadion

Hela "Motorfamiljen Jämtland" fanns på plats när Östersunds Motorstadion visades upp under en familjedag på lördagen.

Annons

JMK - Jämtlands Motorklubbs sektioner visade upp karting, radiostyrd bilsport, speedway, isracing, rally och folkrace.

- Vi har ett slags Öppet Hus, där vi vill visa att det är familjärt med motorsport. Och vi har många här från andra klubbar i länet, säger Peter Karlsson, JMK. Vi måste låta folk få provköra, men också att få åka med.

18-årga Emelie Moe tävlar i karting och ligger 9:a i Mellansvenska serien och där hon tävlar mot killar på lika villkor. Hon har under säsongen tagit en pallplats och nu är målet att klara top-10 för hela säsongen. I hela landet är det 8 tjejer som är med och tävlar.

– Jag har alltid haft med motorer att göra och jag började att åka cross som fyraåring. Nu kör go-kart sedan fem år tillbaka, säger Emelie Moe.

Motorintresset i Östersund beskrivs vara i stigande efter en svacka under några år.

-Folkrace blir bara större och större och i dag har vi 35 aktiva inom JMK, säger Camilla Andersson, sektionsansvarig.

Det finns expansionsmöjligheter här och det skulle därför vara trevligt om även snöskoter och enduro flyttade hit till motorstadion säger Agne Ottosson, JMK.

Motorstadion har även långväga gäster på besök. Det är ett tyskt EU-projekt med tio arbetslösa ungdomar från Schwarzwald i Tyskland och två ledare, som sedan sex veckor tillbaka bor och jobbar på Motorstadfion.

– Vi bor på klubbens vandrarhem och det här är en form av entreprenörskollo, där vi försöker hitta egna affärsidéer, säger ledaren Florian Fussinger.

De arbetslösa ungdomarna är mellan 26 och 30 år och övar på entreprenörsidéer. De har bland annat gjort en dvd om folkrace som ska visas i Tyskland, eftersom sporten där är närmast okänd. De ska även marknadsföra Östersund i Tyskland och stadens koncept med ett samlat stadion för flera motorsporter.