Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dömd efter biljakt på E14

I över 200 kilometer i timmen försökte bilföraren köra ifrån polisen som låg tätt bakom. Nu har föraren dömts efter den dramatiska biljakten.

Biljakten ägde rum på bland annat E14 i Östersund ifjol. En polis på motorcykel försökte få en förare som körde i upp till 220 kilometer i timmen att stanna, men föraren svarade bara med att öka farten.

Polisen på motorcykeln har uppgett att föraren kört extremt fort och gjort flera olämpliga omkörningar under tiden. Vid ett tillfälle gjorde föraren också en u-sväng och hamnade i diket med ena hjulet, men körde åter ut på vägen.

Till slut ska föraren ha svängt av vägen in mot en by. Där ska föraren ha lämnat sin bil och försvunnit från platsen, men polisen hittade honom strax senare i ett hus i närheten.

I tingsrätten har föraren nekat till brott och sagt att det måste ha varit någon annan person, någon som är mycket lik honom, som kört bilen. Han har också sagt att han lånat ut bilen, men har vägrat uppge till vem.

Tingsrätten finner hans förklaring osannolik och föraren döms för vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen. Påföljden blir 40 dagar à 50 kronor.