Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En dröm har blivit verklighet"

Ragunda BK:s offensiva satsning fortsätter. I helgen invigde klubben en ny streetplan vid AO-skolan i Hammarstrand.
– Det är en dröm som blivit förverkligad, säger Sylvia Axelsson.

RSG, Ragunda Square Garden, är namnet. Bygd i USA-stil, med bland annat höga staket. Sasningen har finansierats bland annat genom ungdomsprojektet "Sixten Leader3sam", RF, Länsförsäkringar, Sparbanksstiftelsen samt med egna medel från Ragunda Basket.

Totalkostnaden stannade vid cirka 335 000 kronor.

– Vi har naturligtvis även jobbat mycket idéellt och praktiskt. Till exempel med uppsättande av basketkorgar och med att mäta, tejpa och måla basketlinjer, berättar Sylvia Axelsson, en av flera eldsjälar i den åtta år gamla Ragunda BK.

En logisk fråga är förstås varför inte kommunen gått in och bidragit?

– Vi har  fått mycket bra respons av både skola och kommun. Även om de inte kunnat hjälpa till med någon finansiering har de stöttat oss i arbetet med planen och vi har bland annat haft bra hjälp i en hel del praktiska frågor av två av kommunens tjänstemän.

Satsningen startade som ett ungdomsprojekt där en del av de äldre ungdomarna själva fick ge förslag på vad de skulle vilja ha i Hammarstrand. I det fortsatta arbetet har också många ungdomar varit inblandade.

Sylvia Axelsson värdesätter betydelsen av att involvera unga människor i samhällsnyttiga uppdrag.

– Det  har varit mycket roligt att jobba med ungdomarna och flera av dom har lagt ned många timmar på att färdigställa planen. Det är ett stort värde i att ungdomarna ser att det går att förverkliga drömmar, säger hon.

Streetbasketplanen blir förstås ett utmärkt komplement till den Multirink som sedan tidigare finns på Hammarvallen.

Ragunda har även börjat skörda sportsliga framgångar. Emilia Axelsson och Hugo Johnson var i somras uttagna till Miki Herkel Cup. Axelsson har även blivit uttagen till F15-landslaget och ska i vinter spela division 1 med Östersunds damer.

– Vi hoppas att dessa framgångar, byggandet av Ragunda Square Garden, samt en rad andra aktiviteter vi har gjort det senaste året ska locka fler ungdomar att spela basket, säger Sylvia.

Nu återstår bara en större dröm för Ragunda BK; en större sporthall i Hammarstrand.

– Den drömmen kan nog ta lite längre tid och ännu mer jobb att försöka realisera, avslutar Sylvia Axelsson.