Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En elitseriedebut som gav mersmak

En seger och en stor portion nyttig erfarenhet – det fick Östersund/Woolpower med sig från debutomgången i Elitserien. Helgen avslutades med en positiv insats mot tuffast tänkbara motstånd.
– Det känns bra, säger Emma Sjödin i Östersund/Woolpower.

I den sista matchen i det första elitseriesammandraget ställdes Östersund/Woolpower mot Skellefteå/Alltele. I det laget ingår Svegsbördiga Margareta Sigfridsson och Maria Prytz. Betydligt mer rutinerade Maria Prytz ser stor potential i Östersundslaget.

– Det är väldigt roligt att det finns ett lag från östersund med unga och lovande tjejer. De har inte så mycket erfarenhet, men de är lovande. De kan nog bli riktigt bra, säger hon.

Matchen mellan storfavoriterna från Skellefteå och de unga uppstickarna från Östersund inleddes med en omgång där inget lag tog någon poäng. Första poängen tog Östersund/Woolpower i den andra omgången. Sedan tog Skellefteå/Alltele över taktpinnen.

– Man kan lära sig nästan allt av dem, hur de spelar, deras rutiner och vilken taktik de har, säger Emma Sjödin.

Till slut blev det 6–2 till OS-silvermedaljörerna. Efter den sjunde omgången var matchen över. Debuten i Elitserien var en upplevelse som gav mersmak för det unga Östersundslaget.

– Det har varit väldigt roligt. Vi har spelat bra trots det tuffa motståndet. Det är roligt att möta nya lag. Vi har ju aldrig mött Alltele, men det känns bra att vi kan mäta oss med dem, säger Emma Sjödin.

Efter segern i den inledande matchen blev det fem förluster för Östersund/Woolpower, som nu laddar vidare mot nästa elitserieomgång i Uppsala i februari. För Skellefteå/Alltele blev det fyra segrar och två förluster.

– Vi hade väl tänkt att vi skulle ta en seger till, men det är väl någorlunda godkänt. Det var ganska svårspelat, men det är ju lika för alla, säger Maria Prytz.