Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En föreställning i världsklass

• Yamato – The drummers of Japan
• Masturi – Fiesta!
• Storsjöteatern
• Publik: Fullsatt
• Konstnärlig ledare: Masa Ogawa

Det kommer in tio slagverkare på scenen i klassiskt svarta dräkter med dramatiskt röda inslag. De börjar sjunga, och det är inte speciellt rent, en väldigt rå och annorlunda klang. Man undrar lite vart det här ska ta vägen.

Det är ett visuellt och oerhört dynamiskt konstverk. Detaljrikedomen i koreografin är helt makalös, och ifrån det sköraste solo till den mest rafflande duell är det precision och skaparglädje i vartenda slag/andetag.

Han brukade återställa ordningen i världen, och när han dog förvandlades hans själ till en vit fågel. Yamato har även namngivit ett stridsfartyg, och slagverksensemblen Yamato är lite av båda de delarna, krig och mytologi.

Det är mycket kontraster, ibland spelar de i mörker, ibland med ljuseffekter som spelar på filmiska effekter, i en passage leker de med idén om teleporti. Publiken blir integerad i en komisk passage där en manlig och en kvinnlig slagverkare duellerar om publikens uppmärksamhet. Dräkterna i andra akten är mycket vackra och mytiska.

En imponerande föreställning i världsklass. Kroumata kan slänga sig i väggen ...