Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En gångväg som brådskar"

Samtidigt som kommunen inte kan lova när trafikproblemen på Tallbacken kommer lösas, håller de med om att det är prioriterade frågor.

Jan Asplund är trafiksamordnare på kommunen och har fört en dialog med Tallbackens samfällighetsföreningen under en längre tid. Båda parter tycker att samarbetet fungerar bra.

– Det finns en önskan om en gångtunnel, men det är förenat med stora kostnader. Det är det politikerna som i så fall ska avsätta pengar för, säger Jan Asplund.

Det finns också på förslag att ta bort ett körfält på Trondheimsvägen och göra gång- och cykelbana där. Även fler alternativ finns, exempelvis en gångväg genom skogen.

Alternativen kommer att tas upp på Miljö- och samhällsnämndens sammanträde i veckan. Ordförande Mona Modin Tjulin vågar inte lova när gångmöjligheten kan vara verklighet. Kanske nästa år, eller året efter det.

– Men samtidigt är det en gångväg som brådskar. Barnen på Tallbacken ska kunna ta sig till Lugnvik, säger Mona Modin Tjulin.

Trafiksamordnare Jan Asplund tror dock inte att det kommer att ske några bullermätningar på uppdrag av kommunen. Det får föreningen prova att mäta själva inifrån fastigheterna. Är mätvärdet för högt kan det komma på tal att justera vallen.