Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En ganska blyg kille offensivt"

Fjolåret förstördes av skador, men nu är Jimmy Widell på väg tillbaka i gott slag. Den 26-årige jämten fick nästan femton minuter på planen mot svenska mästarna Södertälje.

Södertälje Kings hemma i Sporthallen verkar vara Jimmy Widells grej. Faktum är att så mycket som en fjärdedel (40) av hans totala antal spelminuter under sina tre säsonger med Jämtland i basketligan varit mot Södertälje hemma. Lägg till bortamötet 2011 så har hans fyra framträdanden med mest speltid alla skett mot just Kings.

– Oj, det har jag faktiskt inte tänkt på! skrattar Jimmy Widell.

– Jag har ingen teori om vad det beror på. Det är nog en tillfällighet, säger den egenproducerade energispelaren som trots förlusten kunde glädja sig åt förtroendet mot svenska mästarna.

– Det var kul. Jag hade en skitsäsong förra året med skador. (Inflammation i knäskålen). Det känns jäkligt gött att komma i gång, säger Widell, vars fjolår som sagt var en besvikelse.

– Dennis (Aulander) sa att jag skulle få min roll och få speltid men så blev det som det blev. Det tar ett tag att komma in i det. Det har känts ovant som tusan på planen. Men det börjar väl ta sig nu.

Coach Pontus Frivold om Widells insats mot Södertälje:

– Det var Jimmys bästa insats under min tid i Jämtland. Han har kämpat hårt i sommar för att ta sig tillbaka och det har han lyckats bra med. Roligt att se hur egna produkter kan växa.

Frivold ser gärna att försvarsspecialisten även tar för sig framåt.

– Han är en ganska blyg kille offensivt och kan ta för sig mer. Han har enorm basketfysik som gör honom till en bra försvarsspelare, men han kan använda den mer även i offensiven.

Nu väntar Solna på bortaplan för Jimmy Widell och Jämtland Basket som är i behov av poäng efter tre raka förluster.

– Solna är ett ganska solitt, bra lag. Kanske inget topplag, men de har bra spelare... precis som oss. En bra värdemätare som är på ungefär samma nivå som oss, menar Widell som ser den 210 centimeter långe grekiske centern Stavros Toutziarakis samt amerikanske fyran Taj McCullough som de största hoten i hemmalaget Vikings.