Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En haltande jämförelse

I ÖP (14 mars) tycker Karin Thomasson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden att, ”jämförelsen med Jämtkraft Arena haltar”, och att Lövsta Aktivitetscenter hellre ska jämföra sig med Häggenås Sportklubb. Thomasson ger ingen vidare förklaring. Det känns därför angeläget påvisa likheter och olikheter mellan de föreningsägda bolagen.

Driftbolaget Driftaren ägs helt av idrottsföreningen ÖFK.

Driftbolaget Lövsta Aktivitetscenter ägs helt av idrottsföreningen Frösö IF.

Båda driftbolagen har lika stora konstgräsytor. Konstgräset är av samma kvalitet och av samma fabrikat.

Driftaren och LAC håller i bokningar och fakturering av uthyrda tider.

Driftaren AB övertar en nybyggd anläggning under pågående byggnadsgarantitid och eventuella fel åtgärdas utan kostnad av entreprenörerna.

LAC AB övertar en illa underhållen anläggning. Det nu minskade driftbidraget från Östersunds kommun, ska förutom till drift av verksamheten även räcka till underhåll och till att åtgärda bristande underhåll.

Ledande politiker stödjer Driftaren och den verksamhet som bedrivs på Jämtkraft Arena, en verksamhet som under större delen av säsongen utgörs av elitverksamhet för pojkar/män. För all verksamhet på Jämtkraft Arena ska planer bokas och hyras.

Under juni, juli och augusti ger Östersunds kommun ett förstärkt driftbidrag till Driftaren AB på 600 000 kronor, detta för att ungdomsfotbollen ska få tillgång till Jämtkraft Arena mot en subventionerad kostnad. Detta sker alltså under den period på året då gräsplanerna är fina att träna på, både för pojklag och för elitlag.

Lövsta Aktivitetscenter AB erhåller inget förstärkt driftsbidrag till förmån för ungdomsfotbollen.

LAC AB:s och Frösö IF:s vision är att Lövsta Aktivitetscenter ska sjuda av verksamhet för yngre och äldre, flickor och pojkar på lika villkor. Anläggningen är öppen för spontanidrott, fotboll, boule, tennis, basket när det så passar utan kostnad och utan att behöva boka tid i förväg fram till klockan 17, därefter finns konstgräsplanerna till förfogande under förutsättning att det är ledigt.

Till Lövsta Aktivitetscenter är förskolor och skolor på Frösön med omnejd välkomna gratis.

Investeringar gjorda av Lövsta Aktivitetscenter AB och bekostade av Frösö IF/Lövsta Aktivitetscenter AB:

2007 byggdes boulebanor och basketplanen renoverades.

2008 byggdes värmestugan om till servering med utvändig möblerbar balkong för att skapa en samlingspunkt för ”gästerna” på aktivitetscentrat.

Två nya toaletter byggdes, varav en med omklädnadsmöjlighet och dusch för funktionshindrade. Detta gjordes för att klara visionen om att få in både handikappidrott och annan ”idrottsnära” verksamhet för människor med olika former av funktionshinder.

Påbörjad renovering av stenläktaren.

Befintliga omklädningsrum är ommålade.

Mot bakgrund av ovanstående är det uppenbart att Karin Thomasson har alldeles rätt – en jämförelse med Jämtkraft Arena haltar. De som dock har mandat a tt rätta till ett så här skevt förhållande är just Karin Thomasson och k ultur- och fritidsnämnden.

Med ett bibehållet driftsbidrag skulle LAC AB ha möjlighet att fortsätta att utveckla verksamheten på Lövsta enligt antagen vision, ”ett Aktivitetscenter för alla”

, ideellt arbetande ledare i Frösö IF

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel