Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ihjälskjuten – två gripna

En man sköts ihjäl i Jönköping natten till tisdagen, och ytterligare en man skottskadades. Två män har gripits för mord och mordförsök.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 01.18. De två skjutna påträffades i ett bostadsområde strax utanför Jönköping.

– Vi fick ganska snabbt uppgifter om att två personer hade lämnat platsen i en bil och kunde genom polisarbete konstatera att fordonet var på väg söderut. Vi kunde med hjälp av kollegorna i Skåne få stopp på bilen, säger Tommy Thorngren, presstalesman på Jönköpingspolisen.

I bilen fanns tre män. Två av dem greps, misstänkta för mord och mordförsök. Båda är under 18 år och hemmahörande i Skåne. Den tredje medtogs för förhör.

Polisen vill tills vidare inte uttala sig om bakgrunden till händelsen eller om de inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

– Jag kan ännu inte gå in på den typen av detaljer, säger Tommy Thorngren.