Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kampanj mot mig och Östersundshem

Efter höstens val har det bedrivits en koordinerad kampanj mot Östersundshem, mig och styrelsen om den så kallade markaffären.

Medierna är mycket viktiga för demokratin, men det förutsätter då att rapporteringen är utan felaktigheter och utan osanningar. Man bör då fråga sig varför detta har inträffat och fått fortgå under snart tre månader. Detta fast bolagsaffären gjordes i april/juni och har redogjorts för i olika sammanhang sedan februari.

Alla beslutsfattare har fått information och har haft möjlighet att ställa frågor och begära återremiss eller förtydliganden, inget av detta har inträffat.

Beslut om förvärv togs i enighet i kommunstyrelsen 6 maj. Östersundshem har visat sin värdering och redogjort för pris och struktur i förvärvet. Östersundshem har redogjort för hur en extern värdering kommer att göras i samband med bokslut.

Inget sakfel eller moraliskt eller etiskt felaktigt ställningstagande har skett, varken av mig eller Östersundshems styrelse.

Moderaternas ledare påstår att jag valt en konfrontationslinje. Dessutom säger Pär Jönsson att detta kunde ha varit över inom en kortare tid om jag valt att tillmötesgå ägaren och massmedias önskemål om öppenhet.

Jag har under åtta månader informerat och redogjort för affären i Östersundshems AB:s styrelse, Östersunds Rådhus AB, i finansutskott, kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Jag har redogjort för affären och varit tillgänglig för alla frågor och eventuella direktiv; ingen har tagit upp något, om det nu funnits oklarheter.

Jag har varit tillgänglig för media och svarat på alla frågor. Östersundshem har haft två öppna möten där allmänhet fått ställa frågor, dessa är filmade och finns på Östersundshems hemsida.

Det är djupt tragiskt att det visar sig att allt varit dirigerat, planerat och utfört av vissa företrädare, där otvetydiga bevis att de med berått mod planerat att avsätta mig och omyndigförklara ett aktiebolag, utan att något fel begåtts.

Att det nu visar sig att två av de moderater som föreslås väljas in i Östersundshems styrelse är de som bevisligen uttalat sig mest i det hätska läge som de förorsakat, förbryllar.

Det är också mycket konstigt att nu helt plötsligt så har de konfronterade politikerna dåligt minne. Moderaternas ledare sägs har sagt att det inte pågått eller pågår någon kampanj mot mig och påstår samtidigt att det råder nolltolerans inom M för dessa uttryck och användningen av hårda ord, men bakom kulisserna verkar det vara andra regler som gäller.

Det vi får se verkar vara toppen på ett isberg. Jag har blivit kontaktad av många personer, däribland flera moderater, som gett mig mycket material som förvånar och gör mig både fundersam och ledsen.

Att de som står bakom denna konspiration och hätska kampanj nu påkommits med tydliga bevis på att de försökt styrt media, talat osanning och inte tar någon hänsyn till personal, varumärke eller sanning i sin strävan att förhindra Östersundshem från att genomföra ägardirektiven, det är tydligt och tråkigt för oss alla.

Av alla ni uppriktiga, hederliga och duktiga tjänstemän, politiker och näringslivsföreträdare i Östersund, som jag respekterar mycket, ber jag om en tids eftertanke i juletiden. Vi är många som farit illa under denna höst.

Daniel Kindberg

vd Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel