Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En katt med klös

Europas enda Wildcat med band, är på besök i Östersund. Vissa kunde se den då det var skotertävlingar på Gräfsåsen. ÖP:s undertecknad fick sig en provtur.

– Egentligen är det här en fyrhjuling, men när en maskin är i den här storleken blir det en lätt terrängvagn. Det är en dyr maskin, men man får lika mycket roligt som det den kostar, säger Janne Flemström, servicechef på ArcticCat i Sverige.

– 1000 kubikcentimeter, 90 hästkrafter, styrservo, automatisk hög- och låg växel med back. Tanken med den här typen av fordon är att hoppa mellan sanddyner i öknen. Men här i vårt skandinaviska klimat är den tänkt för hotell- och äventyrs anläggningar. Eller för annan verksamhet som vill synas och sticka ut näsan med något ingen annan kan erbjuda. Men givetvis även för lek. För den som har råd, avslutar Janne Flemström.