Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lyckad midsommarhelg med gummirök och motorsurr

Det blev en lyckad Midsommaryra i Hede och Sveg. Alla arrangemangen drog mycket folk och med gummirök och mullrande motorer drogs allt igång redan på torsdagskvällen.

Annons

– Jag är jättenöjd, visserligen hade vi otur med vädret under söndagen där regnet ställde till det på Hedlanda, men annars har det varit toppen, säger Midsommaryrans general Örjan Eriksson.

Exakt antal besökare som Midsommaryran dragit är omöjligt att säga då många av arrangemangen var helt gratis. Exempelvis bilutställningen i ishallen som var mycket välbesökt. Dessutom fanns många fina fordon att beskåda.

– Riktigt lyckat, det är ju första gången vi kör en riktig utställning i ishallen och det är kul att både publiken och utställarna gillar det, säger Eugen Mattsson, i arrangörsstaben.

– Minst 1 000 personer har varit inne under dagen.

Utanför ishallen kördes det snöskoter på Ljusnan under midsommaraftonen. Även där fanns minst 1 000 åskådare. Vann racet gjorde Arne Harrysson, Särna.

Mest gummirök och motorsurr var det på Hedlanda flygfält. På lördagen var det drifting som stod på programmet. En bilsport där förarna gör kontrollerade sladdar efter en slinga på asfalten. Publikfavorit blev snabbt Marcus Sjövold, Sveg, som med sin vassa Audi snabbt försvann i gummiröken.

Tyvärr lite för mycket rök och gaspådrag för att hans åkning skulle gå hem hos domarna.

– Spelar ingen roll, gasen är till för att användas, sa Marcus.

Stefan Dahl, med en Volvo 740, körde snyggast och vann tillställningen.

Cruisingen i Sveg lockade över 100 deltagare midsommaraftonen. Dagen i Hede var 60-talet bilar med. På Storön löste 865 personer in sig på fredagskvällen och till Folkparken i Hede under lördagskvällen kom strax över 1 000 personer.

– Tyvärr var det sämre med besökare under torsdagskvällen, drygt 300, men fredagskvällen på Storön är vi riktigt nöjda med, säger Lasse Lohmander.

Parkbossen i Hede, Rosita Persson, är även hon nöjd.

– Visserligen hade vi 1100 inlösta ifjol, men allt har funkat bra så vi är nöjda med helgen.