Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En man och en kvinna döms för elva fall av bedrägeri på Blocket

En man född 1992 och en kvinna född 1978, bosatta i Ånge kommun, har dömts för flera fall av bedrägeri på Blocket.

I åtta fall har de båda utannonserat att de haft en äkta Louis Vuitton-väska att sälja. I fem av fallen levererades istället en oäkta väska till köparen och i tre fall levererades ingen väska överhuvudtaget.

Mannen och kvinnan har också lagt ut annons om att de haft en Iphone 4s att sälja. Tre personer köpte telefonen via annonsen och betalade in den överenskomna summan – men ingen av dem fick någon telefon.

När det gäller Louis Vuitton-väskan har den sålts för mellan 3 000 och 3 500. Iphonen mellan 800 och 1 000 kronor.

Vilseledandet har skett genom att mannen och kvinnan genom annonsering, efterföljande kontakter och mottagande av betalning felaktigt har uppgett sig ha haft vilja och förmåga att leverera en äkta Louis Vuitton-väska och en Iphone till köparna.

Enligt uppgifter från köparna har mannen och kvinnan också använt sig av olika alias när de gjort affärerna. Mannen har erkänt brott och de båda döms av tingsrätten i Östersund för elva fall av bedrägeri.

Påföljden blir skyddstillsyn med samhällstjänst på 100 timmar. De båda ska också solidariskt betala skadestånd till alla målsäganden motsvarande den summa som respektive målsägande betalat vid köptillfället. Den totala skadeståndssumman är 28 300 kronor.

Hade fängelse valt som påföljd hade straffvärdet varit 4 månader.

Här hittar du alla nyheter i kategorin Brott- och blåljus: