Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En mässa med föräldraskap i fokus

Aktiviteter för barn och föreläsningar för vuxna. Det fick de som besökte föräldramässan på Gamla tingshuset i Östersund ta del av i dag.

– Det är roligt att vara här, säger Desirée Nilsson som besökte mässan med sina barn.

Annons

Östersunds kommun och Strömsunds kommun har sedan år 2011 haft ett projekt tillsammans som heter "Nya modeller för nya föräldrar". Syftet är bland annat att skapa och utveckla bra mötesplatser för föräldrar.

Projektet avslutas vid årsskiftet.

– Man kan se föräldramässan som en avslutning på det här projektet. Jag tycker att det har varit välbesökt i dag, säger projekteldaren Sigrid Landgren.

Föräldramässan, som arrangerades på Gamla tingshuset i dag, bestod bland annat av föreläsningar, workshops och olika aktiviteter för barnen. Sigrid Landgren säger att tanken med mässan är att träffa andra föräldrar och att man ska få tips och råd kring hur man ska hantera olika frågor.

– Det är väldigt roligt att vara förälder men ibland kan man behöva få prata av sig med andra föräldrar och få höra hur andra ser på saker och ting. Men det är viktigt att man inte uppfattar föreläsningarna som pekpinnar, man måste inte göra på ett visst sätt, säger Sigrid Landgren.

Hon säger att många föräldrar känner en oro över hur datorspel och sociala medier påverkar barnen, och att en av föreläsningarna gick in på just det.

Föräldrar hade även möjligheten att fråga ungdomar, som satt och spelade datorspel i ett av rummen, om ungdomars internetvanor och om hur de ser på datorspelandet.

Desirée Nilsson besökte mässan med sina två barn, Melvin Nilsson 5 år, och Madicken Nilsson 4 år. De deltog i "Mini-röris", som är ett enklare gympapass för barnen.

– Jag tycker att det är roligt att vara här. Det har varit bra föreläsningar och jag blir stärkt och peppad som förälder, säger Desirée Nilsson.

Även Axel Robertsson var på mässan med sonen Simon Robertsson, 2 år.

– Det är inte alltid så lätt att kommer hemifrån så det känns bra att vara här. Det är bra att barnen kan prova på olika aktiviteter, säger han.