Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En publikfavorit är tillbaka i Östersunds FK

En av de stora publikfavoriterna återvänder till Östersunds FK.
– Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka, säger Samuel Mensah.

Annons

Han var en av ÖFK:s allra bästa spelare under första året i Superettan och spelade 27 matcher. Hans säkra försvarsspel fick många större klubbar att intressera sig för honom.

Han fick han ett kontraktsförslag för Örebro SK och valde då att ta chansen att få spela i allsvenskan.

– Jag fick lite förfrågningar och till slut bestämde jag mig för Örebro. Jag ville ju prova allsvenskan, säger Samuel Mensah.

Men tiden i Örebro blev aldrig som Mensah hade tänkt sig. Första säsongen fick han till stor del förstörd av en meniskskada. Han har sedan haft svårt att slå sig in i laget.

Det har bara blivit nio matcher totalt i Örebrotröjan.

– Det blev ju verkligen inte som jag hade tänkt mig. Det blev en hemsk tid, säger Samuel Mensah och skakar på huvudet.

I juni i år drabbades han av bröstsmärtor efter en match mot Sundsvall och fick åka till ambulans till sjukhus. Oron var stor innan läkarna kunde konstatera att det inte var några fel på honom.

– Det visade sig att allt kom av stress. Jag mådde inte bra under den tiden på grund av personliga problem och det var det som utlöste det här. Jag mår bra nu och det känns kul att vara tillbaka här i Östersund. Jag har varit i kontakt med ÖFK under hela min tid i Örebro, säger Samuel Mensah efter att han stigit av bussen på busstorget.

– Det blev ju inte så rolig resa hit. Jag började min resa från Örebro fem i morse. Sedan var planet en timme försenat på Arlanda. När vi sedan kom ovanför Östersund så var det sådan dimma att vi inte kunde landa. Vi cirkulerade över Östersund några varv innan vi var tvungna att åka till Sundsvall. Sedan buss från Sundsvall, säger Samuel Mensah och skrattar.

Ännu har inte Samuel Mensah skrivit under övergångpapperen. Men det är bara en tidsfråga.

– Ja, jag ska genomgå en läkarundersökning nu och sedan skriver jag på. Det känns som ett helt rätt beslut. Det var ju här min proffskarriär började så det känns fantastiskt att vara tillbaka. Kontraktet är på minst två år.

Ännu en som är klar för spel i ÖFK nästa år är backen Ronald Mukiibi som nu inte längre bara är ett lån från Häcken.