Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En pusselbit på plats: Urban Henrixon tränare för damlaget

Sportchef­en Peter Boije har under flera år saknat en gemensam satsning. Det som nu Jemtland Innebandy gör genom att arbeta med en stor organisation tror han är den enda vägen.

Annons

Peter Boije är en profil inom länets innebandy. Han har själv spelat flera år och även varit tränare i olika klubbar i snart över 20 år. Peter berättar att det funnits många tankar på en elitsatsning tidigare men de har alla rasat på en för dålig organisation. Därför ser han väldigt positivt på satsningen som Jemtland Innebandy gör och menar att det är den enda rätta vägen.

om att bygga upp en organisation som inte är personbunden. Alla roller nu har en arbetsbeskrivning och jag har aldrig varit med om att det varit så lätt att få tag på folk som vill hjälpa till, säger Peter Boije som berättar att klubben nu har 25–30 namn på listan till olika uppdrag inom organisationen.

innebär Peters jobb som sportchef att få ihop trupperna och rekrytera tränare. För damlaget är det dock redan klart att Urban Henrixon fortsätter. På herrsidan letar de en tränare utifrån.

– Det betyder inte att det är en bättre tränare, men en med helt nya ögon.

Peter som själv satar hårt som domare inom fotbollen har svårt att släppa innebandyn helt. Därför ser han rollen som sportchef som det perfekta uppdraget.

– Jag vill varken vara spelare eller tränare men jag vill vara med på något hörn. Det här känns skitkul och är grymt inspirerande.

Mer läsning

Annons