Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En röst på C är en röst för landsbygden

Min gode vän pessimisten och centerpartisten träffade jag vid brevlådan häromdagen.

"Har du sett dagens opinionsmätning?", frågade han och fortsatte: "Nu är det ingen idé att rösta på Centern, de kommer inte in i EU-parlamentet i alla fall och sedan åker de väl ur riksdagen också!"

Sedan följde en lång litania om orsaken till C:s dåliga opinionsläge med allt från idéprogram, Nuonaffär, Stureplansromantik, överdriven marknadsliberalism, otydlighet, avsaknad av social profil och ointresse för kärnväljarna på landsbygden och i landsorten.

Min gode vän är inte unik, många av C:s kärnväljare ger uttryck för samma sak.

Och visst har saker och ting hänt som inte går att förklara, oavsett hur skicklig retoriker man än är, eller om man försöker dölja klavertrampen med argument som vid granskning inte visar sig vara relevanta.

Låt oss vara överens om att förändringar krävs för att återta förlorat förtroende. Men det hjälper föga att kasta ut C ur Europaparlament och riksdag, vilket ligger nära till hands om dagens opinionsmätningar blir verklighet.

Den 25 maj äger Europaparlamentsvalet rum. C:s två huvudkandidater, Kristina Yngve och Kent Johansson, har visat ett stort engagemang för landsbygdens frågor.

C:s grundbultar, inte minst behovet av grön omställning, satsning på förnybar energi, landsbygdsutveckling, ändrad rovdjurspolitik och ett smalare och vassare EU, behöver ett ökat stöd såväl i Europaparlament som i svensk politik.

Utan representation i Europaparlamentet för C tappar landsbygden tyngd och inflytande, det har vi landsbygdsbor inte råd med.

Genom att ge C vårt stöd får partiet en tydligare profil som landsortens och landsbygdens parti. En röst på C är en röst för landsbygden!

Bo Dockered

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel