Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En seger av tre för Jämtland i USM

Jämtland Basket vann en av tre matcher i USM-premiären för H19.

– Vi var närmare lagen än jag trodde, sa coachen Krister Blomgren.

Jämtland Ungdom var arrangör för ett av sammandragen i omgång 1. Motståndare var på förhand tre riktigt tuffa lag: LF Future, Alvik och Fryshuset.

– Innan hade jag varit nöjd om vi förlorat varje match med 15 poäng, men vi var närmare än jag trodde, berättar Blomgren.

Jämtland – som är ett år yngre än sina motståndare – inledde med överraskande seger mot LF med 65–46, men föll sedan tungt mot Fryshuset (68–88) och Alvik (61–85).

Förlusterna är inget att säga om. Stockholm dominerar ungdomsbasketen både på pojk- och flicksidan.Fryshuset spelar faktiskt i division 1 och har därmed värdefull rutin, men också mer individuell skicklighet.

– Vi har spelat bra i helgen, men har för få centimeter och kilo jämfört med de övriga lagen. Vi skulle behöva en kille på runt två meter.

Jämtlands längsta spelare är Gustav Göransson och Viktor Kolak på 195–196 cm.

Krister Blomgren får lita till sina guards, där Max Tandberg Wall (till vardags i Jämtlands ligalag) och Anton Boethius (med i Jämtland i fjol) ledde laget på ett bra sätt.

Gustav Göransson får också ett extra plus, liksom Axel Blomgren, som klev fram och gjorde fler poäng än normalt.

Jämtland får nu ta nya tag i januari, då nästa sammandrag avgörs. Då får man möta tre helt nya lag.

– Det blir kul och förhoppningsvis kan vi få även det sammandraget på hemmaplan, avslutar Krister Blomgren.