Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skammens rodnad över affären

Jag vet inte vilket som är rätt pris i Östersundshemsaffären. Men jag vet att människorna i Östersund, de flesta tillika skattebetalare och väljare, vill veta.

De vill veta om rätt pris betalats eller om beslutsfattare i Östersundshem blivit lurade eller till och med svindlade.

Många har rest kravet på att en oberoende värdering av den förvärvade marken ska göras. Enligt min uppfattning finns det inget som helst bärande skäl för någon att motsätta sig detta krav.

Av de uttalanden som Östersundshems styrelse och dess vd gjort kan man dra slutsatsen att de inte kommer att agera i frågan. Återstår således för politiken att göra det. Det borde vara en självklarhet för alla partier att lämna all relevant information till medborgarna i denna redan så infekterade affär.

En värdering behövs ju också för att kunna bedöma om skadeståndskrav ska framställas och om brottsanmälan ska göras.

En skammens rodnad har redan lagt sig över affären. Över de partier som motsätter sig en värdering kommer mörka moln att hopa sig. För den enda rimliga förklaringen till att man inte vill ha en oberoende värdering är att man har något att dölja.

Människorna i Östersund kommer aldrig att acceptera att bli behandlade som mindre vetande av arroganta maktfullkomliga politiker.

Det är långt till nästa val men tiden går fort och domen kommer att bli hård, mycket hård mot de partier som motsätter sig en stark folkvilja.

Rolf Lohse

advokat

Östersundshem håller presskonferens 13.00 i dag, fredag. Följ vår direktrapportering.

Här hittar du länkar till alla artiklar om Östersundshems och Kindbergs affärer.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel