Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skoldag med fjällsäkerhet i fokus

Eleverna i Funäsdalens skola fick en dag med fjällsäkerhet på schemat. Härjedalens Fjällsäkerhetsföreningen stod för informationen och lärde eleverna hur man ska klara sig till fjälls.

Annons

– Roligt och lärorikt, sa Klara Carlund i klass 8.

Det var en späckad dag för eleverna när de under förra måndagen tog bussen till Bruksvallarna. Här fick de grunderna i fjällsäkerhet och på plats fanns förutom Fjällsäkerhetsföreningen, länsstyrelsens naturbevakare och personal från skoterleds bolaget.

– Vi tycker det är bra att lära grunderna i fjällsäkerhet, och det handlar om kamraträddning, sök med transceiver, gräva vindskydd och att få in just fjällsäkerhetstänket hos eleverna, sa Thomas Alexi, ordförande i Fjällsäkerhetsföreningen.

Han konstaterar att många elever i västra delen av kommunen har bra grundkunskap då de har en naturlig koppling till det väder och de vindar som finns i området.

Något som eleven Joel Styffe från Bruksvallarna höll med om.

– Jo, lite visste jag sen förut, men nu kan jag ännu bättre, sa sjundeklassaren.

Fjällsäkerhet har varit på agendan i många år på Funäsdalens skola. Men i år var det första gången Fjällsäkerhetsföreningen stod för hela arrangemanget. Föreningen bjöd även alla på lunch på hotellet i Bruksvallarna.

– En bra dag, skulle andra skolor här i kommunen vara intresserad så ställer vi gärna upp, sa Thomas Alexi som tillsammans med Anna-Karin Rehnfeldt planerat elevernas fjällsäkerhetsdag.