Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En snöängel på besök

Trevande början och inte helt färdigrepeterat.

I en till sista plats slutsåld Sunne kyrka på söndag kväll, fick vi oss till livs en premiär på en längre julturné runt om i Sverige med Sofia Karlsson och Martin Hederos.

Som publik är det alltid något speciellt att få vara med om premiärer av olika slag. Fördelen kan vara att programmet är fräsch och nytt, att artisterna är taggade och glada över att äntligen få vara i gång och publiken förväntansfull. Nackdelen kan vara att det är lite nerver inblandade, att texterna inte riktigt sitter, att diktionen är lite bristfällig emellanåt, att vissa låtar inte är helt färdigrepeterade och att programmet som helhet är lite trevande.

Ja, precis så var det den här premiärstarten också.

Sofia Karlsson tillsammans med Martin Hederos var en fröjd att lyssna på. De utstrålade en nyfikenhet på musiken och kvällens tolkningar. De är samspelta och mellansnacken var sparsmakade. Sofias spröda röst var som vanligt ren och klar och hela hennes uppenbarelse var som en snöängels, en snöängel med ett budskap och en melankolisk udd i rösten. Musiken gjorde hon till sin och tillsammans med Martins improvisatoriska ackompanjemang gjorde det konsertens energi innerlig och väldigt närvarande.

Ljudkvalitén var balanserad och behaglig och den effektfulla ljussättningen bidrog till en stilla och lätt andlös stämning i kyrkan. Det var också sympatiskt att såhär års få en julkonsert där musiken mest andades vintertema och där vi bland annat bjöds flera fina influenser från de Brittiska öarna.

Trots det så blev min favorit för kvällen otippat deras tolkning av Adams julsång. Där hade Sofia verkligen fullkomligt annekterat den så att den fick en helt ny innebörd, det kallar jag förnyelse.

Betyg 4