Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En sorgens dag för alla Hackåsbor

Mitt i guldjublet efter lördagens framgångar i OS i Sotji var det knäpp tyst inne på Tempo i Hackås. Där inne kändes jublet avlägset, denna den sista dagen butiken höll öppet.

En skylt på entrédörren visade att det var 50 procent på alla varor inne i butiken. Men trots det var det ingen köpfest.

– Detta är en sorgdag för Hackås. Det är butiken som gjort Hackås levande. Men jag förstår att de inte orkar driva affären vidare. För dem har det inte varit fråga om något 8 till 5 jobb, säger Mona Silverdal när hon köpt sin sista matkasse på Tempo i Hackås.

Mona har själv tillsammans med många andra bybor undrat hur länge paret Klasson-Färdvall ska orka driva butiken vidare.

– Vi har oroat oss för att de inte ska orka i längden, men vi har inte velat tro att det skulle bli verklighet, säger Silverdahl.

Nu blir det att resa till butiken i Myrviken eller Fåker i stället om det ska handlas mat.

– Beslutet är oåterkalleligt. Det är inte så att vi är lata. Man kan inte jobba så här mycket, till slut kommer väggen jättenära och jättefort, säger Linda Klasson Färdvall som nu tvingas jaga köpare både till affären och till deras hem.

– Vi måste försöka göra oss skuldfria, säger Linda och sätter punkt för verksamheten.

Det var stundtals hårda ord inne i butiken också.

– Det är för jävligt att inte invånarna i Hackås förstår och tar tillvara på sin affär. Hade de varit köptrogna hade det varit en helt annan omsättning och då hade de haft råd att anställa folk, avslutar Lisa Norrman.