Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En succé för stor för sitt eget bästa

Torgny "Kingen" Karlsson drog fulla hus med sin föreställning "När rocken kom till Sveg" och Storsjöteatern var fylld av leenden under fredagskvällen.

Det är en kväll fylld av rock'n'roll och det är Kingen som är stjärnan när han hyllar sina idoler och tar oss med på en resa från 1950-talet och framåt. Det handlar om "När rocken kom till Sveg" och med härlig berättarröst delar Kingen med sig av historier. Om den lille pojken som köpte sin första stenkaka som visade sig vara Elvis "Heartbreak Hotel" och när Kingen själv fick höra Rod Stewart för första gången. Det är en kväll med många minnen och publiken ler igenkännande med drömska blickar.

– Såvitt jag kan se är det många här som var med redan på 1970-talet, säger Kingen och drar i gång.

Han är skicklig vid pianot och fingrarna bränner på pianots tangenter och rösten är perfekt. Allt är faktiskt perfekt och inövat in i minsta detalj, varje steg och berättelserna mellan låtarna är som ett inövat manus. Det är inte en speciellt personlig konsert. Turnén har 90 inplanerade stopp och det blir en rutin där det inte finns något utrymme att gå utanför ramarna.

Men trots att det är stelt så råder det ingen tvekan om att förställningen plockar fram många minnen bland publiken och Storsjöteaterns salong dränks av applåder mot slutet. "När rocken kom till Sveg" är en succé men kanske lite för bra för sitt eget bästa.

Betyg: 3/5

Läs mer:

Slutsålt för Kingen – men inte slutspelat

På gång: Han är King på flygplatsen