Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En talang som bländade alla

Marlene är en av Sveriges mest lovande artister. Likt många påtagligt originella artister som samtidigt verkar på en hög nivå, som Sia, Lady Gaga och Oskar Linnros, har hon länge jobbat i skuggorna med att skriva starka poplåtar för andra artister. Och så träder hon ut i ljuset och bländar alla.

Marlenes debut-EP "Indian Summer" är ett litet underverk på sommarhimlen. Och det är just den hon framför denna ljumna lördagskväll, med hjälp av en trummis och en skiftande keyboardist/basist.

Det är en skral publik till en början. Jag värms emellertid av att se ett litet gäng på fyra tjejer i lägre tonåren som håller fast i stängslet längst fram som om livet hängde på det.

Och publiken kommer sen; det är en rentav rörande uppvisning i hur ren talang kan locka till sig den publik den förtjänar. Marlene sjunger så bra att förbipasserande popcornpappor bara måste vandra mot Stora Dans, som förtrollade zombies. Jag kan inte klandra dem. Det är den bästa livesången jag har hört i år. Den är så stark och klar, och samtidigt dynamisk; svävar långt utanför låtarnas ursprungliga form. Det låter så otroligt bra.

Jag kan inte undgå att stå och dansa för mig själv, blunda och le med ansiktet i vädret.

• Stora Dans

• 20.15

Betyg: 4/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014