Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En tiondeplats som smakar mer

Det finns hopp för svenskt skidskytte. Visserligen är en tiondeplats i mixedstafett inget att skryta om i världscuppremiären, men notera tiden bakom vinnande Frankrike: Bara 55 sekunder.

Förr for marginalerna iväg upp mot både två och tre minuter från tät när det gick svenskarna emot. Den här söndagseftermiddagen på Östersunds nya kritikerrosade stadion slapp Sverige de förhatliga straffrundorna.

Både Elisabeth Högberg och Mona Brorsson hade visserligen några extraskott för mycket, men de åkte bra. Höll tempot uppe mot täten och Sverige visade trots allt kvalité. Inte minst Fredrik Lindström som sköt fullt i både liggande och stå. Så även Tobias Arwidson, vars helgjutna serie i stå gav fem träff på fantastiska 20,9 sekunder.

I täten spurtade Martin Fourcade till sist förbi Norges slutman Lars Helge Birkeland och det var väl tur det. För hur hade det känts för oss svenskar om snudd på ett C-betonat norskt lag roffat åt sig även skidskyttestafetten.

Det fick väl räcka med Norges sprintdubbel i Finland på längdsidan i lördags. Plus firma Johaug och Björgens dubbel på distansen dagen därpå, som visar att Norge regerar i skidspåren. Tack och lov var även Charlotte Kalla med på pallen och visar gryende form.

Mycket är bra med skidskyttet i Östersund där arrangörerna får massor av internationellt beröm. Tyvärr är östersundarna svårflirtade när det gäller att se sporten live. Söndagens publiksiffra stannade vid cirka 1 500 inlösta. På tok för dåligt med tanke på den sportsliga kvalité som bjuds. Men det är kanske så att vi måste ha ett Sverige som presterar innan jämtarna lämnar TV-fåtöljerna.

Till sist: Ett stort grattis säger vi till Östersunds IK. Laget som krånglade sig vidare till ishockeyns alletta, trots både skadebekymmer och ett hackande spel. Det här betyder massor för jämtländsk ishockey, inte minst att få göra nya lagbekantskaper som Visby/Roma, Huddinge och Hudiksvall, plus ett fjärde lag från Mellansverige.