Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En väg in för unga

Ungas engagemang, åsikter och ambitioner är centralt för att utveckla både Östersund och länet.

Östersund har bra förutsättningar att kunna profilera sig som en ungdomskommun, men det kräver bättre samordning av de ungdomspolitiska frågorna.

Det behövs ett helhetsgrepp över kommunens ungdomspolitiska frågor, från jobb, utbildning och boende till delaktighet och inflytande.

”En väg in” för unga handlar både om att få det stöd en behöver för att kunna engagera sig samt att skapa bättre förutsättningar till jobb och boende.

Dessutom måste unga ges ett reellt inflytande över de frågor som rör dem. Miljöpartiets motion i landstinget har lett fram till att det nu utarbetas en regional ungdomsstrategi vilket är nödvändigt för att göra länet attraktivt.

Många unga använder kulturen både för att organisera och uttrycka sig. Kulturens roll i det strategiska ungdomsarbetet behöver därför stärkas.

Under kommande mandatperiod kommer MP att arbeta för bättre samordning av ungdomsfrågor genom en kommunal ungdomslots i Östersund samt en regional ung kultur-coach för att stötta ungas kulturskapande på egna villkor.

Ungdomar är inte bara länets framtid, de är i allra högsta grad länets nutid.

Jimmy Eriksson (MP)

kandidat till kommunfullmäktige i Östersund

Anton Nordqvist (MP)

landstingskandidat och språkrör för Grön Ungdom Östersund

Jenny Persson (MP)

landstingskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel