Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En veckas jobb för polisvåld

Den unga kvinnan har jobb sedan ett år tillbaka och har sökt hjälp. Därför döms hon inte till fängelse utan samhällstjänst för att ha slagit en polis.

En ung kvinna som tidigare dömts för flera fall av ringa narkotikabrott hoppade en augustikväll på en polis bakifrån. Det var en tumultartad situation utanför en krog i Östersund när polis höll på att ingripa mot en annan person. Kvinnan försökte då stoppa ingripandet genom att hålla armen runt halsen på polisen.

I samband med bråket träffades också polisen av kvinnans knytnäve i ansiktet.

Tingsrätten har nu dömt kvinnan till en veckas samhällstjänst. De menar att hon så positivt tagit tag i sin situation, att hon har lägenhet och jobb och att hon inte längre missbrukar. Dessutom har hon sökt hjälp vid beroendeenheten.

Eftersom hon sköter sitt jobb finns det ingen anledning att tro att hon inte ska klara av samhällstjänst, menar tingsrätten.