Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelsk press hyllar ÖFK efter segern: "Arsenal överlevde ett allsmäktigt Östersund"

Östersunds FK storskrällde och vann på bortaplan på Arsenal med 2–1. Men med ett 0–3-underläge sedan matchen i Östersund, klarade inte ÖFK hela vägen.
– De kommer inte vinna Europa League med en prestation som denna, sade Arsenallegendaren Martin Keown efter matchen.

Läs också: [+] ”En supermatch av ÖFK”– Sportens Fredrik Sjölund om Europaäventyrets slut i London

Brittisk press var inte nådig med sin kritik mot sitt storlag Arsenal efter 1–2-förlusten mot Östersunds FK på torsdagskvällen. Trots att man i och med resultatet kvalificerade sig vidare till åttondelsfinal i Europa League, låg fokus på hur illa genomförd kvällens match var.

Sporttidningen Punda Arena frontar med rubriken "Arsenal överlevde ett allsmäktigt Östersund", och skriver:

– Arsenal lyckades ta sig vidare till de sexton sista lagen i Europa League under torsdagskvällen, men de var tvungna att jobba hårt för det.

Efter en synnerligen säker 3–0-seger på bortaplan mot ÖFK, räknade de flesta med att Arsenal utan större problem skulle kvalificera sig vidare i Europa League. Men det skulle bli tuffare än man trott. Mycket tuffare.

ÖFK fick även motta ordentligt med beröm från de engelska tidningarna.

– Det är en magnifik prestation från svenskarnas sida. Det finaste berömmet jag kan ge dem är att jag i halvtid genuint trodde att de kunde klara av uppgiften att vända matchen, skriver The Guardian i sin matchrapport.

– Östersund kan hålla sina huvuden högt efter en fantastisk insats. De vann sin mest meriterande seger i klubbens historia, konstaterade Daily Mirror.

Arsenallegendaren Martin Keown, med över 300 ligamatcher för laget och nio titlar, var kritisk mot sitt forna lag efter matchen.

– Ingen del av Arsenals spel fungerade, laget imploderade. Som en forna Arsenalspelare, skäms jag över hur de presterade men det är inget i jämförelse mot vad Arsene Wenger måste känna. Laget kommer inte vinna Europa League med prestationer som denna, säger han till BT Sport.

I en intervju med samma tidning, säger Arsenalspelaren Jack Wilshire följande:

– Vi var inte på långa vägar bra nog för att vinna ikväll, men vi är vidare och det är allt som räknas.

Han fortsätter:

– Vi var inte bra nog, men vi måste acceptera det och gå vidare. Vi är vidare, det är nog det enda positiva vi kan ta med oss.

Läs också:

ÖFK:s hjältematch på Emirates - chockade Arsenal men åkte ur

[+] ÖFK öppnade ödesmatchen starkt men sen tog sagan slut – här är spelarbetygen

[+] ”En supermatch av ÖFK”– Sportens Fredrik Sjölund om Europaäventyrets slut i London