Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engström kliver av tränarjobbet

Anders Engström fortsätter inte som huvudtränare i Frösöns herrlag.
– Det tar för mycket tid, säger Engström.

Beskedet är knappast det som sportchefen Daniel Sunding hade hoppats på. Anders Engström har lyckats mycket bra under de år som han basat för A-laget och hans populära ledarskap hade säkerligen varit det optimala även för 2015.

2013 lyckades Engström ta Frösön till serieseger och uppflyttning till division 3, i hård kamp med hårdsatsande Ytterhogdal

Årets comeback i division 3 blev också väldigt bra, trots en massiv generationsväxling. Frösön hade länge hängt på andraplatsen och kval upp till division 2, men tappade några viktiga matcher på slutet.

Fjärdeplatsen med elva segrar på 22 matcher var dock både överraskande och synnerligen imponerande.

– Det har varit fantastiskt roligt och det är ett skönt gäng att jobba med. Utifrån det hade jag gärna varit kvar.

Har det varit tufft att få ihop tidsschemat i år?

– Ja, det blev mycket skruvande för att få till det och jag fixar inte att göra det ett år till. Det här uppdraget har tagit så mycket tid och faktiskt även tid som jag egentligen inte har.

Nästa års tränarkonstellation kommer i alla fall att innehålla en av årets ledare; Per-Mårten Jonsson.

– PM fortsätter och sedan jobbar klubben på att försöka få fram en stab som ska hålla i det. Diskussionerna går mot en intern lösning, berättar Anders Engström.