Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel premiärseger­ för ÖFK trots trög start

/
  • James Burgin visade kvalité och gjorde kvällens snyggaste mål. Faktiskt en liten kopia på Kristians Ek drömstrut mot ­Enköping.Foto: Anneli Åsén

Smygpremi­ären i herrfyran vann ÖFK U19 planeligt med 5–0 (1–0) mot Kälarne. Men det efter en klart trevande första halvlek.

Annons

Unga ÖFK med solklara ambitioner att vinna serien mot ett åldersmässigt ärrat Kälarne som hoppas på en placering någonstans mitt i tabellen skulle väl bara kunna gå på ett sätt. Eller...?

Men Kälarne tänkte uppenbarligen sälja sig dyrt och krigade på bra under den första halvan av matchen. Med en defensiv spelidé som byggde på snabba kontringar och långa bollar på Stefan Söderberg och Joakim Ihrén vaskade man fram tre hyfsat vassa målchanser i första halvlek.

ÖFK ägde mest boll men slarvade med uppspelen, var alldeles för bollkära, spelade allmänt fantasilöst och saknade skärpan i avsluten.

Kanske var det premärnerverna som spökade för det unga gänget som för kvällen var förstärkta med a-lagsspelare som James Burgin, Björn Carlsson, Fredrik Löfgren och målvakten Lennart Sandahl.

pausen kom man ut som ett helt nytt lag med ett betydligt bättre speltänk och klart rappare fötter. Publiken han knappt sätta sig till rätta innan Emil Ederwall sköt 2–0. Och resten blev en ren transport mot en stabil seger i takt med att Kälarnes ork och fantasi tröt allt mer.

James Burgin visade kvalité och hans 3–0 var faktiskt en minikopia av Kristians Ek mål mot Enköping i lördags.

faktiskt ha blivit en handfull mål till med bättre fokus i avsluten. Men det kommer förmodligen med tiden när det här unga tåget börjar rulla i rätt spår.

Det finns många duktiga framtidsmän i U19 laget. Ska man plocka några ur högen efter den här kvällen så får det bli Christoffer Nilsson, Emil Ederwall samt bröderna Christoffer och Robin Fryklund.

Målen: 1–0 (31) Christoffer Nilsson, 2–0 (46) Emil Ederwall, 3–0 (61) James Burgin, 4–0 (72) Emil Ederwall, 5–0 (82) Fredrik Löfgren.

Mer läsning

Annons