Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkel seger mot Kina när Lag Hasselborg säkrade semifinalplatsen: "Börjar se ut som medalj"

 
Vinter-OS 2018: Curling
Visa alla artiklar

En enkel seger blev det när Sveriges curlingdamer mötte Kina under natten mot onsdag, svensk tid. Två förluster tidigare i veckan hade följts av en vilodag – och Lag Hasselborg återkom sedan med fokus och skärpa.
Laget har nu, precis som herrarna, gått vidare till semifinal.

Lag Hasselborg tog ledningen tidigt i matchen mot Kina under natten mot onsdag, svensk tid. Efter tredje omgången, där den kinesiska skippern missade sista stenen, hade Sverige 3-0-ledning.

Sverige behöll sedan sin ledning genom matchen och efter sjunde omgången var ställningen 5-3.

Läs också: Dramatisk sista sten sänkte lag Hasselborg mot Japan: "Överraskande"

Efter en miss vid Kinas sista sten i åttonde omgången, där stenen inte curlade så mycket som planerat och lade sig lättåtkomligt i boet, tog Sverige tre poäng – och utökade ledning till 8-3.

Kina valde att fortsätta spelet trots det stora underläget och tog en poäng i näst sista omgången men gav upp inför sista stenen i tionde omgången.

Slutställningen blev därmed 8-4 och nu har Lag Hasselborg tagit sig vidare till semifinal.

Läs också: Ännu en seger för Team Edin – har stor fördel inför semin

"Det är ett helt annat svenskt lag än vad vi såg i de senaste matcherna mot Sydkorea och Japan, de ser säkra, lugna och trygga ut", sade Sara Carlsson, expertkommentator i Eurosports sändning.

"Kan de fortsätta spela så här, då börjar det se ut som medalj för Sverige."

På en av de andra banorna skedde en riktig skräll när Storbritannien i sista omgången slog ut favorittippade världsmästarna Kanada, som därmed snöpligt får lämna turneringen. Men Sverige och Sydkorea är än så länge de enda som kvalificerat sig för semifinal.