Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Enkelrikta dörrarna på landstingets kansli …”

I går kunde ÖP berätta att landstinget varslade 115 anställda men att det kommer att bli minst det dubbla innan året är slut för att man ska nå besparingsmålet. Läsare på OP.se kommenterade så här:

sparivern härjar i landstinget annonserar man just nu efter en ”mångfalds-strateg”, vilket tydligen är oumbärligt i vårt landsting, till skillnad från en hel del av den sjukvård vi bedriver. Ännu ett exempel på att landstingsledningen saknar verklighetskontakt, men det är ju intet nytt för oss som arbetar med patienter …

enkelrikta dörrarna på landstingets kansli någon eftermiddag och att dörrarna därefter spikas igen. Någonting så kostsamt och onödigt får man leta efter. Tror inte att de som sitter där är overksamma, men nyttan av arbetsuppgifterna är obefintlig.

sjuksköterska, en av de 300 ”visstidsanställda”, är detta minst sagt dystra nyheter. I nuläget ses vi som slit-och-släng objekt. Alla neddragningar och besparingar leder i slutändan till att färre individer ska göra samma jobb, ta hand om samma antal patienter som med den nuvarande bemanningen. I det långa loppet leder detta till utbrändhet och arbetsskador på grund av den ökade arbetsbelastningen.

landstinget kan man också undra varför lull-lullverksamheten på Rösta får finnas kvar? Massor med pengar som bland annat går till fastigheten med alla dyra byggnader, och dessutom är det så, att den ytterst lilla kommersiella verksamheten bara förstör för den privata företagsamheten inom samma bransch.

i världsekonomin så drabbas även skatteintäkterna i Jämtlands län. Skatteunderlaget växer inte utan minskar. Då har kommuner och landsting ingen chans utan får vackert minska mina kostnader. Heder åt landstinget och kommuner som försöker att vara i balans och hänga med i konjunktursvängningarna.