Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkelt och genomarbetat

Landstrom

Land of nowhere

Kullsta records/ Rootsy.nu

Det krävs mod och beslutsamhet för att släppa den andraskiva som duon Landstrom från Kullsta ger ut i dag.

Här dominerar en lunkande och gungande takt som markerar att vi definitivt är vid sidan av den pulserande storstaden.

Den blyga orgeln i öppnande lilla "Preludium" anger tonen och det mörka molandet förstärks av de ödsligt dimmiga landskapen i texthäftets foton, som får liv i titelspårets "Land of nowhere".

"Laws and faith" är uppbyggd som någon av Cohens numera nästan stillnade sånger, medan "Open spaces" har en smittande melodi till Carina Landins genomgående underfundiga och lite oroande texter.

Vad sjunger hon om egentligen? Vem är det som blir lurad och vilka är de som försöker luras? Tål att funderas på.

Arrangemangen är förrädiskt enkla, men ytterst genomarbetade. Det är svårt att skriva dessa avskalade melodier makarna presterar, minst lika knepigt att hitta de enkla gitarrslingor Göran Lindström mejslat fram.

Själv är jag särskilt förtjust i "To my dearest", som kompletterar bilden av Landstroms kapacitet. Från att öppna som en söt godnattvals vrids den upp till en sorts frustande tivolimusik, busigt och fräckt.

Kanske en föraning om vad som väntar om hörnet. Roligast av allt är förstås att så här kul musik produceras i en hemmastudio i en liten jämtländsk by. Det tackar vi för.