Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkla segrar i hett Bäverlopp

Bäverloppet var hett i år. Fler löpare än någonsin sprang milloppet och de gjorde det i 25-gradig värme.
– Det är extra roligt att vinna när det är så fruktansvärt varmt, säger Erika Lindström.

Ett 80-tal herrar och ett 50-tal damer sprang en mil i Bäverloppet. Det var deltagarrekord på den längsta banan i loppet. För Erika Lindström, som springer för Trångsviken, var det första gången hon sprang Bäverloppet. Hon slet hårt i värmen.

– Man känner att det drar ner på krafterna ordentligt. Det är jobbigt att springa i den här värmen, säger Erika Lindström.

Hon höll ett ganska jämnt tempo. Efter ungefär sex-sju kilometer gick hon upp i ledningen och stannade där in i mål. Hennes segertid blev 40.51, vilket var 13 sekunder snabbare än tvåan Amanda Hansson från Hoting.

– Det är ungefär vad jag brukar ligga på. Men under de här förutsättningarna är jag extra nöjd med det. Det var första gången jag sprang den här tävlingen och det är roligt när man vinner, säger Erika Lindström.

Andreas Fahlén, IFK Umeå, är en van deltagare i Bäverloppet. Han vann loppet 2010, 2012 och 2013.

– Jag gillar att vara med i sådana här mindre tävlingar när jag har träningsperioder. Jag har en ganska hård träningsperiod nu, då är det perfekt att komma iväg och springa några mindre tävlingar som bra träning. Det börjar bli tradition att springa här, säger Andreas Fahlén.

Träningspasset slutade med en enkel seger på tiden 31.59, 1.15 före tvåan Magnus Jonsson från Sollefteå.

– Det fanns betydligt mer att ta av, men jag såg ingen anledning till det. Det var ingen som hakade på, så det vara bara att springa i sitt eget tempo, säger Andreas Fahlén.

Längre fram i sommar har han som mål att klara av att springa en mil på under 30 minuter – under SM i Umeå.