Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ensam baby påträffad vid polistillslag

Vid en husrannsakan i Bergsåker i onsdags fann polisen ett ettårigt barn som lämnats vind för våg och kröp omkring i sin kissblöja. Dessutom påträffades en svårt medtagen hund som hade så svåra skador att den nu är avlivad.

Annons

Allt började med att polisen grep en kvartett personer - alla kända av polisen sedan tidigare - som misstänkta för ett inbrott hos Skandiamäklarna.

I bilen de färdades i påträffades en dator som tillgripits vid inbrottet.

Efter förhör anhölls en person och åklagaren beslutade om husrannsakan mot en fastighet i Bergsåker.

Där påträffades en ensam liten ettårig baby som kryp omkring i sina kissblöjor. Hur länge barnet lämnats vind för våg är okänt.

Babyn omhändertogs av de sociala myndigheterna i Sundsvall.

Mamman - en kvinna i 25-årsåldern - var en av de misstänkta för inbrottet.

Många poliser i Sundsvall är i dag djupt upprörda över att mamman inte berättade att det fanns ett ensamt barn i hennes lägenhet.

Förutom barnet påträffades en svårt utmärglad hund som togs om hand. Hunden - en liten chihuahua - fördes till djursjukhuset i Sundsvall. Efter undersökning togs beslut om omedelbar avlivning.

Hundens skador var för svåra.

Åklagare Bertil Månsson har nu fått ärendet på sitt bord.

Artikeln kommer från ÖP:s systersajt dagbladet.se.