Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ensam baby påträffad vid polistillslag

Vid en husrannsakan i Bergsåker i onsdags fann polisen ett ettårigt barn som lämnats vind för våg och kröp omkring i sin kissblöja. Dessutom påträffades en svårt medtagen hund som hade så svåra skador att den nu är avlivad.

Allt började med att polisen grep en kvartett personer - alla kända av polisen sedan tidigare - som misstänkta för ett inbrott hos Skandiamäklarna.

I bilen de färdades i påträffades en dator som tillgripits vid inbrottet.

Efter förhör anhölls en person och åklagaren beslutade om husrannsakan mot en fastighet i Bergsåker.

Där påträffades en ensam liten ettårig baby som kryp omkring i sina kissblöjor. Hur länge barnet lämnats vind för våg är okänt.

Babyn omhändertogs av de sociala myndigheterna i Sundsvall.

Mamman - en kvinna i 25-årsåldern - var en av de misstänkta för inbrottet.

Många poliser i Sundsvall är i dag djupt upprörda över att mamman inte berättade att det fanns ett ensamt barn i hennes lägenhet.

Förutom barnet påträffades en svårt utmärglad hund som togs om hand. Hunden - en liten chihuahua - fördes till djursjukhuset i Sundsvall. Efter undersökning togs beslut om omedelbar avlivning.

Hundens skador var för svåra.

Åklagare Bertil Månsson har nu fått ärendet på sitt bord.

Artikeln kommer från ÖP:s systersajt dagbladet.se.