Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ensidig bevakning av 1 maj i Strömsund

Mediernas bevakning av Strömsunds kommun och det som utspelar sig både bland väljare och politiker har tendensen ”lägg locket på”.

Vad gäller 1 maj-firandet så arrangerade Rättvis Demokrati detta under andra former än vad som traditionellt brukar vara vanligt.

På torget i Strömsund grillade vi korv, höll tal, spelade avslappnande musik och deltagarna kunde också komma fram och ställa frågor på ett otvunget sätt.

Både LT och ÖP valde att endast bevaka socialdemokraternas firande i Hoting, där den som bedömde antalet närvarande behöver en ny kulram.

Från 11.00 till 14.00 hade vi ett hundratal besökare och detta antal stämmer också överens med verkligheten.

Frågan är, bedöms det inte relevant att informationen till läsarna bör få gå ut i media som också ger en bild vad som sades?

Frågor som ekonomi, varför alliansen tillsammans med S och V röstar ned alla utvecklande idéer och förslag som RD lämnat in sedan 2006.

På grund av detta kommer vi inför valet 2010 att sammanställa detta och lämna ut i form av flygblad till väljarna. Trösten är ändå att de som deltog sprider vårt budskap vidare.

Till sist, som kuriosa, tystade vi ned vår musik och lät vänstern framföra sitt budskap i demokratisk anda.