Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entrecote med rosmarinsmör

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

50 minuter

4 skivor entrecote

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till smöret:

100 g smör

1 msk finhackad rosmarin

1 krm salt

Till pommes frites:

10 medelstora potatisar

1 liter frityrolja (kan silas efter avkylning och återanvändas)

salt

Att äta till:

2 tomater

färska örter

4 skivor bacon

100 g haricots verts

Gör så här:

1. Blanda smör med hackad rosmarin och salt. Ställ svalt. Linda haricots verts med baconskivor. Dela tomaterna i halvor. Skala och strimla potatisen.

2. Fritera potatisen i omgångar i 170-gradig olja. När potatisen ska serveras får den en andra fritering.

3. Krydda köttet med svartpeppar och stek det i lika delar smör och rapsolja. Salta efter vändning. Stek baconrullar och tomathalvor drygt 5 minuter i 200 graders ugn.

Lägg upp, garnera gärna med färska örter och bjud rosmarinsmöret till.