Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entrecote med rosmarinsmör

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

50 minuter

4 skivor entrecote

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till smöret:

100 g smör

1 msk finhackad rosmarin

1 krm salt

Till pommes frites:

10 medelstora potatisar

1 liter frityrolja (kan silas efter avkylning och återanvändas)

salt

Att äta till:

2 tomater

färska örter

4 skivor bacon

100 g haricots verts

Gör så här:

1. Blanda smör med hackad rosmarin och salt. Ställ svalt. Linda haricots verts med baconskivor. Dela tomaterna i halvor. Skala och strimla potatisen.

2. Fritera potatisen i omgångar i 170-gradig olja. När potatisen ska serveras får den en andra fritering.

3. Krydda köttet med svartpeppar och stek det i lika delar smör och rapsolja. Salta efter vändning. Stek baconrullar och tomathalvor drygt 5 minuter i 200 graders ugn.

Lägg upp, garnera gärna med färska örter och bjud rosmarinsmöret till.