Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eon höjer beredskapen

Elbolaget Eon höjer beredskapen från torsdag kväll efter att SMHI gått ut med ännu en stormvarning.

Annons

Om det blir verklighet av denna varning är det den tredje stormen på kort tid. Efter den första, Hilde, blev de norra områdena i Strömsunds kommun, Frostviken bland annat, hårt utsatt och var utan ström i flera dagar.

Därför höjs nu beredskapen meddelar Eon. Från klockan 16 på torsdag kommer sammanlagt 100 personer vara i beredskap i Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens samt Gävleborgs län för att ta hand om de strömavbrott som "vinden troligtvis kommer att orsaka".

Eon fortsätter: "Våra entreprenörer har arbetsledning och fältpersonal i beredskap. Vi har extra personal i beredskap för driftledning och information. Två helikoptrar finns tillgängliga på fredag morgon för besiktning av elnätet och för att lyfta bort träd från elledningarna".

Den stormvarning som SMHI utfärdar är en klass 3-varning som gäller från torsdag eftermiddag. Då väntas stormvindar på kalfjället, sydvästlig vind som på kvällen tilltar och vrids till nordväst. På kalfjället väntas då vindstyrka på 30 meter per sekund.