Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eon höjer beredskapen kraftigt inför stormen Cora: ”Risken är stor att strömförsörjningen påverkas”

SMHI har utfärdat en klass 2 varning för väldigt kraftiga stormbyar på 24 till 30 meter per sekund i Jämtlands län under söndagseftermiddagen. Vinden beräknas bli ännu kraftigare i fjälltrakterna. Elbolaget Eon har därför kraftigt höjt sin beredskap – med drygt 110 personer.

Enligt meteorolog Erik Rindeskär på vädertjänsten Foreca ska vindarna tillta under söndagsförmiddag i länet och värst ser det ut att bli under eftermiddagen med risk för större skador på skog och störningar i trafik samt el- och teleförsörjning.

Därför höjer nu elbolaget Eon sin beredskap kraftigt.

"Det finns en stor risk att stormen kommer att påverka strömförsörjningen i området", skriver man bland annat i ett pressmeddelande. Såhär säger Eons kommunikationschef på Energidistribution, Johan Aspegren, i pressmeddelandet inför stormen Cora:

– Det innebär att det kommer att bli mycket besvärligt på vägarna, vilket sannolikt kommer att försinka reparationsarbetet av elnätet om det uppstår skador, säger han och fortsätter:

– Vi har därför kraftigt ökat beredskapen och just ni ligger drygt 110 personer redo för att rycka ut om det blir skador på elnätet, säger Johan Aspegren.

Läs mer:

Följ vår rapportering om stormen Cora här – en klass 2-varning har utfärdats i länet

Klass 2-varning för storm i Jämtlands län under söndagen: ”Det kommer att bli riktigt blåsigt”

Så rustar länet för stormen Cora – tågtrafiken inställd