Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Episk puderdag med skoter i Åre: ”Har varit i ett lyckorus i en timme och sitter bara och skakar”

Tobben Johansson har bott i Åre i 10 års tid, men han har aldrig upplevt något liknande. Under onsdagsmorgonen var han och några kompisar ute och körde skoter i den över meterhöga pudersnön i Åre-trakten.

TV: Slowmotionklippet är filmat av Tobben Johansson och kör gör Robert Jilke. I det andra klippet kör Tobben och Robert filmar.

– Vi har haft en sån jävla sjuk dag så du fattar inte. Just nu sitter jag här helt hög på livet. Det var en episk puderdag med över en och en halv meter snö, säger Tobben Johansson märkbart glad och lycklig över det han varit med om.

Tobben och några vänner var ute med pannlampor redan vid gryningen runt klockan 07.30 på tisdagsmorgonen. När de bestämde sig för att fara ut och köra skoter i trakterna kring Åre kunde de inte föreställa sig om hur bra föret var.

– Vi var absolut inte beredda på det här när vi bestämde oss för att åka ut. Jag har bott i Kanada under några vintrar och jag har bott i Alperna i åtta år innan jag flyttade till Åre. Men det här är lika bra som vilken episk puderdag som helst, säger Tobben Johansson och fortsätter:

– Nu har jag suttit här i ett lyckorus i över en timme och jag sitter bara och skakar, säger han.

Tobben berättar att han har åkt mycket snowboard i sina dagar, så frågan är ju om han ska ta sig ut för att åka lite bräda också i det underbara puderföret?

– Alltså jag är så sjukt trött nu efter det här så jag vet inte om jag orkar, säger Tobben Johansson.