Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eric Nilsson

Eric Nilsson, Hoting, har avlidit i en ålder av 87 år.

Far föddes som äldst i en syskonskara av fyra bröder. Han levde hela sitt händelserika liv i Tåsjödalen och värnade mycket för bygden. När en enhet av SW Nilsson & Söner AB etablerade sig i Hoting gick flytt från Kyrktåsjö tillsammans med makan Anna-Stina.

Far fick tillsammans med sin bror Gustaf äran att ta emot det första priset som delades ut i Årets företagare i Jämtlands län och det för deras livslånga verksamhet i snickeri- och träbranschen.

Han var även en längre tid politiskt aktiv inom länet och det med goda resultat för närområdet.

En far, farfar, svärfar, bror och vän är saknad av många, inte minst för den raka och fina medmänniska han var. Men också för sin humor som han med finess blandade väl med sin digra sakkunnighet inom många områden. För far gällde det inte bara att veta, det gällde att förstå! En viktig egenskap när man är både visionär och sakkunnig i ett.

Far hade ett liv som han var både stolt och glad över. Jag är också stolt och glad över privilegiet att få ha honom som far, mentor och inte minst kamrat.

Tack till far, han finns alltid bland oss.

Björn Nilsson