Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Broman flyttar hem efter äventyret i Frankrike

Först väntar operationsbordet.
Men därefter kan Erik Broman göra comeback i Östersund Hockey.
– Får jag bara ordning på axeln så, säger 24-åringen som nu flyttar hem från Frankrike.

Peter Forsberg har sin trilskande högerfot och Erik Broman har sin minst lika krånglande högeraxel.

Skadeeländet tog sin början redan 3 oktober 2004, då Modojunioren tacklades svårt i dåvarande Jämtland Hockeys division 1-premiär mot LN 91.

Axeln slogs ur led den gången, och har så gjort vid oräkneliga tillfällen sedan dess.

var för tre veckor sedan.

– Det var lika bra att avbryta säsongen. Det räckte med att jag ramlade på isen, så hoppade axeln ur led, säger Erik Broman som hann spela 15 matcher med Nice i franska division 1 den här vintern.

– En annorlunda upplevelse, på flera sätt. Sett till standarden på ishallar och omklädningsrum var det som att förflyttas tio år tillbaka i tiden. Men hockeymässigt har det varit riktigt roligt, om man bortser från skadeproblemen.

– Spelet med puck, tror jag. Härnere förväntas importspelarna hålla i pucken mycket och leda laget på isen i nästan alla situationer. Jag testade till och med att spela center i några matcher, men det blev ett kort experiment.

Den 24-årige forwarden, som flyttar hem till Östersund redan i morgon, försöker nu hitta en operationstid för axeln så fort det är praktiskt möjligt.

– Jag måste operera axeln nu, annars är det ingen större mening att fortsätta hockeykarriären. Förhoppningsvis går det att få en snabb tid i Östersund, annars får jag väl söka vidare till ett annat sjukhus.

– Fyra månader räknar man med, ungefär. Men enligt spelare som gjort samma operation det ska tydligen vara väl investerad tid, säger Erik Broman.

– Jag har inte pratat med klubben på ett tag, men nu flyttar jag ju hem och får jag bara ordning på axeln så ligger ÖHC såklart nära till hands. Om de är intresserade av mig vill säga.