Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik har mest hiphopoch sånt i sin mobil

/
  • Emelie Blomgren och Eddie Nydahl-Hägglund är två av 4:orna i klass 3 – 4 C.Emelie har bara instrumentell musik utan sång i sin mobil. Det var vad som fanns när hon köpte den. Hon lyssnar nästan aldrig på mobilmusiken, och hon säger att hon inte är avundsjuk på dem som har sina mobiltelefoner fulltankade med musik.– För att jag ska ändå få en ny mobil när mamma får lön.Då ska hon bland annat föra över sin favoritlåt som heter ”Fest hos mig”.Eddie vet inte hur många melodier han har i sin mobil.– Jag har aldrig haft tid att räkna. Vissa var i telefonen, andra har jag fått av pappa och syrran.Favoritlåten är ”Tingeling” från Melodifestivalen.– Jag har den som ringsignal också.Eddie tror att han använder mobilen som musikspelare en gång per dag, men inte så lång stund.Skulle han då kunna vara utan det mobila musikspelandet?– Nej.
  • Moa Didriksson är 9 år gammal och bor i Torvalla by. På Dymmelonsdagen hade hon med sig mobilen för att kunna ringa sin mamma Anna-Maria för att få skjuts hem.Hon lyssnar på musik i mobilen varje dag, men inte så länge.– Bara ett par minuter, jag blir trött så fort.Tingeling, tingeling ...
  • Jonathan Ifrén, Erik Berglin, Louise Wagenius och Saga Zimmerman är alla 8 år gamla. Men de har olika mycket musik i sina mobiltelefoner.– Jag har en massa musik, ungefär 85–84 låtar. Det är mest hiphop och sånt, säger Erik som fått musiken från sina storebröder.Louise har lika mycket musik i sin mobil.– Jag har spelat in dem. Man trycker på lite olika knappar.Saga har färre låtar och inte någon riktig favorit.– Nej, inte på mobilen.Ringsignalen är också sång. Det är hennes systers kompis som sjunger.– Det är så där, säger Saga.Jonathan har bara de låtar som redan fanns i mobilen när han fick den. Det är högst 20 stycken, och han lyssnar väldigt sällan på dem.– För jag har nästan aldrig tid. Jag tror att det var för två veckor sedan.
  • Fyra 3:or i klass 3 – 4 C: Moa Didriksson med sin mobiltelefon i handen, Simon Klavetoft, Sanna Wiklund och Josefiné Josefsson-Sjöberg.Sanna berättar att hon lyssnar mycket på musik i mobiltelefonen.– Ungefär varje dag, typ två timmar.Hon tycker inte att det är för mycket, och bland annat ingår lyssnande när hon lagt sig för att sova. Hon har Emilias melodifestivallåt ”You are my world” som ringsignal.– Men bäst är HSM.Musik från ”High School Musical” har hon fått av kompisar som haft musikalmusiken på dator, och hon har trådlöst skickat den vidare med hjälpt av blue­tooth till bland andra Simon.Han tankar inte in musik själv.– Jag kan inte och de andra i familjen vill inte.Simon lyssnar mycket på musik, men inte i mobiltelefonen.– Det drar så mycket ström och man måste ladda mobilen hela tiden.Josefiné kan inte föra över musik till sin mobil. Men hon är inte avundsjuk på alla dem som har musikmobiler.– Inte så jätte. Jag ska köpa en ny mobil snart, med bluetooth.Det är storebrodern Micke som ska sälja sin mobil till henne.Moa har tre favoritlåtar som hon har fört över till sin mobil.– Det är en av en känd person som jag inte kommer ihåg vad han heter, och Hannah Montana, och Vanessa.High School Musical.Hannah Montana.
  • Emilia.

Annons

Mer läsning

Annons