Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Högbom tog länets fjärde YJSM-guld

Länsåkarna i YJSM höll farten hela mästerskapet ut, även den sista tävlingsdagen blev det två J/H-medaljer i Funäsdalen: Guld till Erik Högbom och silver till Edda Kristin Arnadottir, båda ÖFS.

Annons

För Arnadottir var lördagens slalomsilver hennes andra medalj i mästerskapet, hon tog tidigare i veckan ett brons i super-G.

Den här gången tog ÖFS-tjejen sig upp på pallen via två mycket stabila åk, speciellt det andra var vasst då hon bara tog stryk av rätt överlägsna vinnaren Nathalie Eklund, Leksand, med fem hundradelar. Näst bästa länstjej blev Jennie Lundh, ÖFS, som slutade sexa.

I killarnas slalom stämde allt fullt ut för Erik Högbom, ÖFS. Efter att ha lottats till startnummer 3 i första åket gav han allt i första åket.

– Jag kände att det var en bra chans att göra något riktigt bra och jag bara gasade på, och det blev ett bra åk ... ett av de bästa jag gjort, säger Högbom som sedan fick se åkare efter åkare gå i mål utan att kunna hota hans tid.

Många åkare åkte dessutom ur – av 87 startande kom bara 32 i mål i båda åken.

– Det blev ganska gropigt och tufft för de med högre startnummer ... ändå tycker jag inte att det var så väldigt svårt när jag startade som nummer 30 i andra åket, säger Högbom som trots att han åkte en del på säkerhet ökade ut sin segermarginal till 1,76 sekunder.

J/H-ungdomarna samlade ihop till ett mycket bra YJSM-facit. Av totalt 30 medaljer tog distriktet fyra guld av tio.