Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Jonsson i Hackås

"Det är för djäkligt. Vi har haft det så här i 16 år. Telia sa att vi kunde få en förstärkare men då skulle vi få betala den plus ett abonnemang på 1 000 kronor i månaden. Men vi har ju redan mobilabonnemang".

Jag startade bilverkstaden här vid Strömbacka kvarn i Hackås 1998. Verkstaden ligger hundra meter från E 45:an, men vi har ingen täckning alls. 16 år utan förbättring. Man får vara glad att det går att ringa nödsamtal. Bristen på täckning påverkar både oss och kunderna. Vi har förlorat massor av kunder på det här viset. Jag har plockat bort mobilnumret till verkstaden från reklamen, det är ju ingen idé att ha.

Kunder som hör av sig och vill att man ska återkomma på telefon förstår inte att man inte har ringt på hela dagen och hemma är det inte populärt. När jag kommer hem och ska käka då rasslar det till och alla sms och samtal kommer. De viktigaste måste jag ju svara på då. Värst är när det kommer ett sms med "lämna nyckeln i bilen, jag kommer och hämtar efter jobbet. I bästa fall är man kvar när de kommer.

Det här drabbar inte bara oss utan Strömbacka kvar som har pub och så de som bor här. Vi ligger i en svacka. Att skaffa en riktningsantenn här skulle inte hjälpa. Den täcker för lite inne på verkstaden.

Kommunen har varit här och mätt flera gånger och hjälpsamma kunder har engagerat sig och skrivit skrivelser. Jag har en kund som säger att det nog skulle räcka med att höja masten någon meter, men Telia erbjöd en förstärkare som vi skulle få bekosta installationen av. Dessutom skulle verkstaden få betala ett abonnemang på över 1 000 kronor i månaden. Men vi har ju redan abonnemang! Dessutom skulle en sådan förstärkare bara hjälpa oss, inte grannarna. Men jag har inte råd med ett sådant abonnemang. Som tur är har vi fast telefon.

Vi har kunder som kör taxi. De upptäckte att det finns ett ställe i köksfönstret, de ställer sina telefoner på en liten träbit där när de är här och väntar på sina bilar, de måste ju få veta om de har nya körningar. Där i fönstret ringer det åtminstone, men de kan inte svara utan måste springa ut och försöka hitta ett ställe där det är täckning.

Det är så retsamt. Man ser nya master resas runt omkring och det är irriterande att se operatörernas reklam hela tiden.