Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik och Hannes klara för Miki Herkel Cup

Två tjejer är redan klara och nu har även två jämtländska grabbar fått klartecken för helgens Miki Herkel Cup i Huskvarna – Erik Andersson, Jämtland och Hannes Widell, Häggenås.

Annons

håller på att slå något slags rekord för Jämtland. Fyra spelare har alltså lyckats kvala in till Region Norr.

Danielle Elvbo och Erica Gavelin från IFK Lit har redan fått klartecken och nu kommer också två grabbar med till Huskvarna.

Erik Andersson och Hannes Widell är två helt skilda spelartyper. Andersson är 200 cm och förstås en insidespelare, medan Widell är en ren pointguard på 170 cm.

Andersson har faktiskt redan börjat träna med Jämtlands ligatrupp. Han finns med i den uppsamlingstrupp som just kört igång, under ledning av coachen Henrik Johansson.

– Erik är extremt bra. Han utvecklas verkligen av att spela mot bättre spelare. Han tar för sig och blir bättre och bättre för varje träning. Han börjar också lära sig spelet ute på golvet, säger Henrik.

Hannes Widell är för övrigt den femte Häggenåsgrabben som blir uttagen till Miki Herkel Cup. Ett jättebra facit, inte minst för Hasse Widell, som drog igång basketsporten när han flyttade till orten.

– Nu är det nog slut på ett tag. Det kommer inte så många nya spelare, säger Hasse, som förresten fått bingo vad gäller hans egna söner.

Jimmy och Pontus har tidigare ”kvalat in” till Miki Herkel Cup – nu får alltså också minstingen, Hannes, chansen.

Förutom själva regionsträningen och matcherna i Miki Herkel Cup, ska också ett pojk- och flicklandslag (U15) tas ut. Dessa båda lag offentliggörs senare i juni.

Mer läsning

Annons