Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Wennergren inledde ”Thank God It´s Onsdag!”

Igår drog Sensus och Café Tingshuset igång konceptet ”Thank God It´s Onsdag!" igen. Och först ut att uppträda på ett program för sammanlagt tolv onsdagar framöver var frösöbon Erik Wennergren, 24.

Han kallar sin musik retroinspirerad pop och spelar helst 60- och 70-tals låtar av Beatles, Neil Young och Simon & Garfunkel.

Men igår kväll bjöds publiken på den egenskrivna musiken för första gången. Låtar om klasskillnader, vapenindustri och krigsfångar som kanske kan få samlas på en skiva så småningom.

När? Det vet han inte, för Erik lever i nuet.

– Hade du frågat mig för två år sedan hade jag nog sagt att jag vill leva på musiken. Men jag har hamnat i en existentiell fas de senaste två åren, så jag tar saker för vad de är just nu.

Och just nu blir det en hel del spelningar runt om i länet, mycket i samband med after skii.

– Jag spelar mest i västjämtland, som i Edsåsdalen och Åre. Sedan är det ett glapp efter vintern och under sommaren sätter det igång igen, säger Erik.

Tidigare spelade han med The Suspicious Leftovers och Led Zeppelin-tribute-bandet Hindenburg, där The Voice-aktuella Bengt-Anton Runsten är med. Men nu är det alltså solokvist som gäller.

• Kan man kalla dig trubadur?

– Nja, jag vet inte om det är rätt ord. Men jag spelar solo i alla fall.