Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erika favorit i inomhus-SM

På söndag får Erika Wiklund bära favoritskapet när medaljerna ska delas ut på inomhus-SM. Dess­utom är det sista chans­en att få kvittera ut en biljett till inne-EM.
– Det är lite nervöst, säger hon.

Annons

Då Emma Green hoppade över inomhussäsongen på grund av operation i foten kommer Erika Wiklund, Trångsviken, till inomhus-SM i Bollnäs som favorit. Hon är den som hoppat högst inomhus i år med 1,87. Tvåa är Ebba Jungmark, Mölndal, på 1,83. En sits som Wiklund inte varit i så mycket den här säsongen då hon oftast hoppat galor med mycket tuffare motstånd.

– Det är alltid jobbigt att vara favorit med bästa resultatet. Men det är lärorikt och det ska bli roligt, säger Erika Wiklund.

I dag åker hon till Bollnäs och på söndag efter lunch drar höjdhoppet igång. Sedan tidigare har hon ett SM-silver inomhus. Men det är inte bara medaljer som räknas till helgen. Med ett bra resultat kan hon även få en plats i den svenska truppen till inomhus-EM i Italien, 6–8 mars.

– Det vill jag jätte, jätte, jättegärna. Det har varit mitt mål så det klart man vill vara med där.

kommer den svenske förbundskaptenen i friidrott, Stefan Olsson, ta ut den slutliga truppen. Han har tidigare sagt att vid ett bra resultat har Erika Wiklund bra chans att ta en plats. Den svenska kvalgränsen i damernas höjdhopp är satt till 1,89. Internationellt finns inga kvalgränser till inne-EM, den enda begränsningen är att varje land högst får ställa upp med tre deltagare i varje gren.